reklame for smiaa
Menu
Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv er glad for at kompensasjonsordningen for høsten 2020 nå er på plass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

NHO Reiseliv fornøyde med at ny kompensasjonsordning er på plass

NHO Reiseliv er glade for at regjeringen nå har fått avklart innholdet i kompensasjonsordningen for høsten, men skulle gjerne hatt en enda høyere dekningsgrad.

Av NTB | 20.10.2020 16:53:04

Økonomi og næringsliv: Ordningen gjelder ut året, og inkluderer selskaper i bransjen med mer enn 40 prosent omsetningsfall sammenlignet med samme periode i fjor. Ordningen har en dekningsgrad på 50 prosent av bedriftens faste kostnader.

– Det ble tydelig at den milliarden som ble lansert i september ville gitt en for lav kompensasjonsgrad, 30 prosent dekning av faste kostnader. Det er positivt at regjeringen hevet beløpet med 300 millioner til en dekningsgrad på 50 prosent, det samme som i august, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

NHO skriver likevel at de har foreslått en dekningsgrad på 70 prosent.

Også i Virke er de fornøyd med at støtteordningen nå er på plass, men heller ikke de mener ordningen er perfekt.

– Vi har spilt inn at alle virksomheter med stort omsetningsfall bør få sin søknad prøvet. Men med denne ordningen vil store handels- og tjenesteaktører tilknyttet reiseliv og event bli ekskludert bare fordi de er for store, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen.

(©NTB)

Flere nyheter: