Menu
Direktør for NHO service og handel, Anne-Cecilie Kaltenborn mener næringsvennlige kommuner vil kunne gjøre en stor forskjell for private bedrifter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NHO oppfordrer myndigheten til å fortsette å kjøpe tjenester fra private

NHO Service og Handel ber myndighetene om å bidra til å holde tjenestenæringen i gang, og oppfordrer de til å fortsette å kjøpe tjenester fra private.

Av NTB | 29.03.2020 12:17:31

Økonomi og næringsliv: I en pressemelding skriver NHO at 46 prosent av bedriftene innen tjenestenæringen frykter konkurs.

– Flere av våre bedrifter må velge hvilke regninger de skal betale, fordi pengene ikke strekker til. Dette er noe som kunder merker og må ta hensyn til, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Ifølge pressemeldingen er reiselivsbedrifter og service- og handelsbedriftene blant dem som er hardest rammet av koronakrisen. Nesten halvparten av alle medlemsbedrifter i NHO sliter med å betale løpende utgifter.

– Jeg vil oppfordre alle offentlige til å fortsette å kjøpe tjenester fra private. Jeg oppfordrer også til å betale fakturaer i løpet av 2–10 dager, i stedet for 30 dager som er vanlig, sier Kaltenborn.

Hun legger til at det kan være avgjørende for tusenvis av arbeidsplasser innen tjenestenæringen.

(©NTB)

Flere nyheter: