reklame for Sheiken Bowling
Menu
Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, mener at dagens kompensasjonsordning gjør at «for små» og «for store» bedrifter taper på ordningen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

NHO mener kompensasjon må bli mer treffsikker

NHO-sjef Ole Erik Almlid er fornøyd med at kompensasjonsordningen for bedrifter er på plass, men at både «for små» og «for store» bedrifter taper på ordningen.

Av NTB | 17.04.2020 22:02:44

Økonomi og næringsliv: Han peker på at med en egenandel på 10.000 kroner i måneden og minste utbetalingsbeløp på 5.000 kroner vil mange små bedrifter få lite eller ingenting, til tross for stor omsetningsnedgang.

I ordningen er det også satt et tak på 80 millioner kroner i utbetaling per bedrift i måneden. Og alle beløp over 30 millioner kroner blir avkortet med 50 prosent. NHO mener at avkortingen fører til ulik behandling av store virksomheter, og at dette er konkurransevridende.

– Man kan ikke ha en ordning som straffer de minste og største – det strider mot intensjonen og er direkte urettferdig. Vi må hjelpe bedriftene tilstrekkelig skal vi unngå unødvendige konkurser og arbeidsløshet, derfor forventer jeg at myndighetene endrer ordningen, sier Almlid.

(©NTB)

Flere nyheter: