Menu
NHO-leder Ole Erik Almlid sier at konkurransekraften må styrkes. Foto: Terje Pedersen / NTB

NHO med krav til lønnsoppgjøret: Konkurransekraften må styrkes

Krigen i Ukraina skaper usikkerhet for norsk økonomi og danner et alvorlig bakteppe for lønnsoppgjøret. NHO mener bedriftenes konkurranseevne må styrkes.

Av NTB | 03.03.2022 15:41:06

Arbeidsliv: – Vi trenger å styrke bedrifter, vi trenger å styrke arbeidsplasser og vi trenger ikke minst å sikre at man setter fart på den omstillingen norsk næringsliv står overfor gjennom det grønne skiftet, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til NTB.

Torsdag møttes representantskapet i NHO for å bli enige om sine forhandlingsposisjoner før årets lønnsoppgjør.

– Diskusjonen var veldig preget av det alvorlige bakteppet vi har nå med Ukraina-situasjonen. Vi hadde korona før det, og vi ser at det er veldig stor usikkerhet om hvordan økonomien kommer til å utvikle seg, sier Almlid.

I slutten av februar fastsatte arbeidstakerorganisasjonene sine krav for lønnsoppgjøret. LOs representantskap krevde blant annet økt kjøpekraft for alle. Almlid vil ikke kommentere hvorvidt det er oppnåelig.

– Det er for tidlig å si. Vi går jo inn i forhandlingene med mål om ha styrket konkurransekraften vår. Så vil forhandlingene vise hvordan dette kommer ut. Det er også slik at vi har ikke alle anslagene på bordet for prisutviklingen, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: