reklame for smiaa
Menu
NHO-sjef Ole Erik Almlid kommenterer Frp og regjeringspartienes enighet torsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NHO etterlyser utvidet permitteringsordning

NHO-sjef Ole Erik Almlid understreker at er krisen i bedriftene ikke over og etterlyser en utvidet permitteringsordning.

Av NTB | 11.06.2020 18:03:58

Økonomi og næringsliv: Etter at regjeringspartiene og Frp torsdag ettermiddag ble enige om endringer i revidert nasjonalbudsjett, venter fortsatt NHO-sjefen på en utvidet permitteringsordning.

Han er fornøyd med at det er enighet om reduksjon i skatten på arbeidende kapital, noe han mener betyr mye for hjørnesteinsbedrifter landet over.

– Samtidig har mange bedrifter nå stort behov for at permitteringsordningen utvides, slik at man kan være permittert i 52 uker. Det gjør at bedrifter kan unngå oppsigelser og beholde ansatte de trenger, når aktiviteten tar seg opp igjen. Dette må på plass før sommeren, sier Almlid.

Arbeidstakerorganisasjonen Parat frykter masseoppsigelser om ikke permitteringsperioden forlenges. Parat-leder Unn Kristin Olsen ber innstendig om at det ikke gjøres innstramminger i permitteringsregelverket og permitteringsperioden nå.

Regjeringen har forlenget den midlertidige ordningen med permitteringer ut oktober.

– Mange ansatte som nå er i permisjon, har rett på tre måneder oppsigelse. Mange av våre tillitsvalgte er bekymret. Dersom ikke permisjonstiden utvides, vil flere bedrifter starte prosessene med å si opp folk i løpet av sommeren, nettopp for å kunne holde seg innenfor fristen som er satt ved utløpet av oktober, sier Olsen.

(©NTB)

Flere nyheter: