Menu
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB

NHO: Boligprisene vil øke 17,2 prosent på tre år

Optimismen er tilbake i norsk økonomi etter pandemien, ifølge Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Men renteøkning vil føre til svakere vekst i boligmarkedet.

Av NTB | 15.06.2021 11:09:00

Økonomi og næringsliv: Boligprisene kommer til å øke 9,8 prosent i år, 5,1 prosent neste år og 2,6 prosent i 2023, ifølge NHOs beregninger.

Sjeføkonom Øystein Dørum sier til Dagens Næringsliv at han tror det til høsten kan bli to rentehevinger som vil bremse boligmarkedene noe.

En renteøkning opp fra null prosent til høsten kan signaliseres allerede torsdag da Norges Bank kommer med en rentebeslutning.

NHO la tirsdag fram sin nye rapport om framtidsutsiktene i norsk økonomi. Optimismen er tilbake i norsk økonomi, og man ser slutten på pandemien, konkluderer NHO.

– Nå lysner det for alvor. De frigjørende vaksinestikkene settes på stadig flere, skriver NHO i rapporten.

Økonomien vil være tilbake på samme nivå som før koronapandemien i løpet av tredje kvartal i år.

Etter et fall i Fastlands-BNP på 2,5 prosent i fjor, anslår NHO nå en oppgang på 3,25 prosent i år og 3,5 prosent neste år. Det er marginalt høyere enn anslagene i forrige rapport.

NHO venter at veksten i fastlandsøkonomien kan sende arbeidsledigheten ned til 3,6 prosent i 2023, skriver E24. I år anslås arbeidsledigheten å stabilisere seg rundt 4,6 prosent, før den faller til 4 prosent neste år og så 3,6 prosent i 2023.

(©NTB)

Flere nyheter: