Menu
NHL-lagene skal for første gang spille i avdelinger som har sponsornavn. Montreal Canadiens, her ved keeper Jake Allen, skal spille i den nordlige avdelingen som får navn etter en canadisk bank. Foto: Paul Chiasson, The Canadian Press via AP / NTB

NHL solgte avdelingsnavnene

For første gang har ishockeyligaen NHL solgt navnerettigheter til sine avdelinger. Banker, et forsikringsselskap og en bilprodusent har kjøpt dem.

Av NTB | 05.01.2021 20:23:19

Sport: Ishockeyligaen har tapt masse penger på grunn av koronapandemien som hindret at grunnserien forrige sesong kunne fullføres, og som førte til at sluttspillet måtte avvikles i to smittevernbobler i Canada uten tilskuere.

Navnesponsorene ble offentliggjort tirsdag. Tidligere er det besluttet at man vil tillate reklame på spillernes hjelmer.

Den nye sesongen innledes 13. januar med spill i fire nykomponerte avdelinger. Alle de sju canadiske lagene er plassert i samme avdeling og skal møtes bare innbyrdes i grunnserien og de første sluttspillrundene.

Også i avdelingene med amerikanske lag blir det bare innbyrdes møter. De avdelingene består av åtte lag hver. Målet er å begrense resievirksomhet mest mulig.

Dette er avdelingene:

Nord: Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Winnipeg.

Vest: Anaheim., Arizona, Colorado, Los Angeles, Minnesota, San Jose, St. Louis, Vegas.

Sentral: Carolina, Chicago, Columbus, Dallas, Detroit, Florida, Nashville, Tampa Bay.

Øst: Boston, Buffalo, New Jersey, NY Islanders, NY Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington.

Lagene i nord-avdelingen møter hvert av de andre lagene ni eller ti ganger, lagene i de øvrige avdelingene møtes innbyrdes åtte ganger hver. Totalt spiller lagene 56 kamper i grunnserien.

(©NTB)

Flere nyheter: