Menu
Etter allstarpausen i februar blir det ikke lenger koronatesting for Mats Zuccarello og de andre NHL-spillerne med mindre de har symptomer på covid. Foto: David Zalubowski, AP / NTB

NHL slutter å teste spillere uten symptomer

Ishockeyligaen NHL kommer etter allstarpausen tidlig i februar til å slutte å koronateste vaksinerte spillere og ansatte som ikke har symptomer på covid.

Av NTB | 19.01.2022 00:21:02

medisin og helse: Ligaen og spillerforeningen offentliggjorde endringene i koronaprotokollen tirsdag.

Man kommer til å fortsette med isolasjonsreglene som sier at smittede spillere kan teste seg ut etter fem dager. Før 29. desember innebar positiv koronaprøve isolasjon i minst ti dager, men ifølge NHL ser den kortere perioden ut til å fungere, og smitten er på vei ned.

Etter allstarpausen vil vaksinerte spillere, trenere og andre klubbansatte ikke lenger bli testet om de ikke har symptomer, heller ikke om de har vært nærkontakter av smittede personer. Unntaket er om test kreves ved kryssing av grensen mellom USA og Canada.

De to siste ukene før isolasjonsperioden ble endret havnet 208 spillere i koronaprotokollen, i de to ukene etter endringen var tallet 160.

Alle NHL-spillere unntatt Detroyts Tyler Bertuzzi er vaksinert.

Denne sesongen er 104 NHL-kamper utsatt enten på grunn av smitteutbrudd eller canadiske publikumsbegrensninger. Onsdag vil ligaen offentliggjøre ny dato for mange av disse kampene.

(©NTB)

Flere nyheter: