Menu
På grunn av Russland invasjon av Ukraina stanser NHL samarbeidet med den russiske ishockeyligaen KHL. Her spilles den ukrainske nasjonalsangen før søndagens kamp mellom Anaheim Ducks og San Jose Sharks i Anaheim, California. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

NHL fryser samarbeidet med den russiske ishockeyligaen

Ishockeyligaen NHL ber alle amerikanske lag om å legge bort all kontakt og samarbeid med KHL i Russland.

Av NTB | 08.03.2022 07:29:43

Krig og konflikter: Det kan gjøre det vanskelig for lag å hente russiske spillere til USA. De amerikanske NHL-lagene fikk mandag beskjed om å avslutte kontakten med KHL-kolleger og agenter med base i Russland som del av suspensjonen av en avtale mellom ligaene.

Lagene kan fortsatt ha kontakt med agenter i Nord-Amerika som er sertifisert av NHLs spillerorganisasjon, men det kan bli vanskelig å inngå avtaler om spillerkjøp.

Avgjørelsen er ligaens siste trekk for å kutte båndene med Russland etter invasjonen av Ukraina. Forrige uke vedtok NHL å kutte alle bånd til forretningsforbindelser i Russland og sa opp NHLs russiske kringkastingsavtale.

Det er om lag 40 russiskfødte spillere i NHL for tiden, en av dem en Mats Zuccarellos lagkamerat i Minnesota Wild, Kirill Kaprizov.

(©NTB)

Flere nyheter: