Menu
Svenske Nicklas Bäckström er en av spillerne som har sagt seg svært lei for at NHL-spillerne ikke får delta i Beijing-OL. Foto: Matt Marton, AP / NTB

NHL bekrefter nei til OL-deltakelse

Det blir ingen NHL-spillere i OL-turneringen i ishockey. NHL og spillerforeningen NHLPA bekreftet onsdag opplysningene som lekket ut dagen før.

Av NTB | 22.12.2021 16:23:29

Sport: Ligaen skriver på sitt nettsted at årsaken er opphopingen av utsatte grunnseriekamper på grunn av koronasmitte i mange lag.

– NHL respekterer og beundrer spillernes ønske om å representere sine land og delta i en landslagsturnering mellom de aller beste. Derfor ventet vi så lenge vi kunne med å treffe denne avgjørelsen, samtidig som vi lette etter mulige løsninger som ville tillate OL-deltakelse, sier NHL-sjef Gary Bettman.

– Dessverre er ikke dette lenger mulig som følge av de mange utsatte kampene.

50 kamper er utsatt denne sesongen, hvorav 32 bare den siste uken.

Ishockeyturneringen i Pyeongchang i 2022 ble avviklet uten NHL-spillere på grunn av uenighet om forsikringer og reisekostnader. Dermed sank kvaliteten flere hakk. Spillerne savnet også OL, og de fikk skrevet inn i den nye tariffavtalen at det skulle legges til rette for deltakelse i 2022 og 2026.

Imidlertid ble deltakelse i Beijing-OL gjort avhengig av at seriespillet ikke var «betydelig påvirket» av koronautsettelser.

(©NTB)

Flere nyheter: