reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tom Brady med Vince Lombardi-trofeet han var med å vinne sju ganger i den mest eventyrlige NFL-karrieren noensinne. Den 44-årige quarterbacklegenden har bestemt seg for å legge opp. Foto: Dave Martin, AP / NTB

NFL-superstjernen Tom Brady legger opp – var størst av alle

Tom Brady (44), allment anerkjent som tidenes beste spiller i den amerikanske fotballigaen NFL, legger opp. Det bekrefter hans eget firma TB12sports.

Av NTB | 29.01.2022 22:05:21

Sport: – 7 superbowlringer. 5 ganger superbowl-MVP. 3 ganger ligaens MVP. 22 utrolige sesonger. Takk for alt, Tom Brady, står det på firmaets Twitter-konto.

Det var ESPN som først meldte om Bradys avgjørelse, med henvisning til ikke navngitte kilder. Litt senere kom bekreftelsen.

Brady vant NFL-tittelen sju ganger, de seks første med New England Patriots og den siste med Tampa Bay Buccaneers i februar 2021. Nå legger han hjelmen og resten av utstyret på hylla.

Han har uttrykt ønske om å tilbringe mer tid med kona, supermodellen Giselle Bündchen, og parets to barn. Han slutter selv om han fortsatt har prestert på ypperste nivå.

Hans siste kamp ble tapet for Los Angeles Rams i NFL-kvartfinalen sist søndag. Buccaneers lå under 3-27, men Brady regisserte en mektig opphenting som ga utligning til 27-27 før Rams avgjorde med et trepoengspark i sluttsekundene.

Brady debuterte i ligaen i 2000, etter å ha blitt valgt som nummer 199 i draften av New England Patriots. De mange navnene som ble valgt før ham ble en inspirasjonskilde for California-gutten.

Det var klubbens første tittel siden Bucs vant Superbowl i 2003, og laget var ikke langt unna sluttspillsuksess også i år.

Brady har en lang rekke NFL-rekorder, deriblant flest pasningsyards (84.520) og touchdownpasninger (624). Han er den eneste spiller som har vunnet flere enn fem superbowltitler, og han ble kåret til finalens mest verdifulle spiller etter fem av de sju titlene. Totalt spilte han finale ti ganger på sine 22 sesonger i NFL.

Sist sesong toppet han ligaen i pasningsyards (5316), touchdownpasninger (43), fullførte pasninger (485) og pasningsforsøk (719). Han prøvde å gjøre Buccaneers til første klubb som har forsvart tittelen siden han selv gjorde det med Patriots i 2004.

Med Patriots vant han seks NFL-titler og skaffet seg status som beste quarterback noensinne. Om noen trodde at suksessen kun skyldtes mestertreneren Bill Belichick, ga Brady svar da han før forrige sesong byttet klubb og gjorde Buccaneers til mester i første forsøk.

(©NTB)

Flere nyheter: