Menu
Konkurransedirektør Nils Fisketjønn og NFF vurderer å splitte opp sommerens overgangsvindu i to deler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NFF vurderer tre overgangsvinduer i 2020

Norges Fotballforbund kan komme til å dele opp sommerens overgangsvindu som følge av koronapausen.

Av NTB | 30.03.2020 10:47:57

Sport: Alt tyder på at det nåværende overgangsvinduet vil stenge som planlagt 1. april, men det er de øvrige ukene med mulighet for spillerkjøp som kan bli delt opp, skriver Bergensavisen.

Klubbene i norsk fotball har 16 uker til rådighet for overganger i løpet av et kalenderår. Disse deles normalt inn i tolv uker før seriestart og fire uker om sommeren. På grunn av den utsatte seriestarten vurderer NFF å splitte de fire «sommerukene» i to deler, slik at klubbene får en ny mulighet til å handle før sesongen kommer i gang.

– Det vi ser på er å dele sommervinduet i to perioder. Altså å ha to uker før seriestart, når vi vet datoen på den, og to uker i løpet av sommeren, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til BA.

– Så må vi nok få en godkjenning for å gjøre dette fra det internasjonale forbundet (Fifa), men signalene derfra er at man skal være fleksible. Jeg regner med at vi kan legge fram en løsning i løpet av dagen eller tirsdag, legger Fisketjønn til.

(©NTB)

Flere nyheter: