Menu
Lise Klaveness er innstilt som ny fotballpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB

NFF tilbyr presidenten stort lønnshopp

Valgkomiteen i Norges Fotballforbund (NFF) har tilbudt Lise Klaveness en lønn på 1,7 millioner kroner som president, melder VG.

Av NTB | 02.03.2022 10:43:02

Sport: Når Lise Klaveness (40) erstatter Terje Svendsen (66) på søndag, stiger presidentlønnen i Norges Fotballforbund fra 1,27 millioner kroner til 1,7 millioner kroner i året, skriver avisen.

Klaveness er valgkomiteens kandidat som Svendsens etterfølger som president i NFF før søndagens fotballting. Klaveness er i dag elitedirektør i NFF med en lønn på rundt 1,7 millioner kroner i året.

– Vi fant det svært urimelig at en kandidat fra vår egen organisasjon skal lide et stort økonomisk tap i fire år ved å takke ja til noe hun ikke hadde søkt på eller var innstilt på å ta i utgangspunktet, sier leder i valgkomiteen, Torleiv Sandvik.

Klaveness har gitt uttrykk for forståelse om NFF ønsker å beholde presidentlønnen, men skriver samtidig følgende i en epost til VG:

– Jeg ga uttrykk for at det er vanskelig for meg å påta meg en rolle med økt ansvar og mindre arbeidsrettslig trygghet i NFF og samtidig gå ned i lønn.

Klaveness vil bli den første kvinnelige fotballpresidenten i norsk fotballhistorie.

(©NTB)

Flere nyheter: