Menu
Det blir ikke så mye nærkontakt før eller etter kampene, dersom spillerne følger NFFs råd om smittevern. Bildet er fra fjorårets eliteserie. Her takker LSK-spiller Erling Knudtzon (t.h.) Moldes Josef Brian Baccay for kampen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NFF tar koronagrep, innfører hilsestopp

Når fotballsesongen starter opp skal ikke spillerne håndhilse før eller etter kampene. Av smittevernhensyn utgår dette inntil videre, opplyser NFF.

Av NTB | 10.03.2020 08:01:26

Sport: Det er Norges Fotballforbund som opplyser at spillerne ikke skal ta hverandre i hendene før og etter kamp. Årsaken er frykten for koronaviruset.

Det er ikke bare i Eliteserien det er et fair play-ritual at spillerne tar hverandre i hendene før kamp, heller ikke nedover i divisjonssystemet skal det håndhilses.

– NFF ønsker at fair play-hilsen gjennomføres før og etter kamper ved at begge lag og dommer stiller opp, passerer hverandre, ønsker hverandre lykke til uten håndtrykk. Det er opp til hvert lag hvor kreative andre hilsningsformer kan være med bein, albuer, nikk eller lignende, skriver forbundet.

Første runde i årets eliteserie sparkes i gang lørdag 4. april.

(©NTB)

Flere nyheter: