reklame for Utvik Autoservice
Menu
Oslo 20200423. Pressetreff med fotballpresident Terje Svendsen (t.h.) og generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund om korona-situasjonen i fotballen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

NFF-Svendsen: Den norske fotballmodellen er i fare

Fotballpresident Terje Svendsen frykter for den norske fotballmodellen og flere tusen ansatte om ikke fotballen snart begynner å rulle igjen.

Av NTB | 23.04.2020 15:32:47

Sport: – Det spiller en rolle at vi kommer i gang med fotball. Idrett og fotball er viktig for to millioner mennesker, sa Svendsen på en pressekonferanse på Ullevaal stadion torsdag.

Svendsen sa at hele fotballbransjen er truet om det ikke blir spilt toppkamper i 2020.

– Det er en reell bekymring at den norske fotballmodellen kan falle sammen, sa Svendsen.

Han trakk fram at fotballen i Norge omsetter for tre milliarder kroner og at rundt 3000 mennesker har sitt levebrød i fotballen. Storparten av disse er i dag permittert.

– Vi har en unik fotballmodell som skiller seg fra det vi ser ellers i Europa. Samspillet mellom bredde og topp er gjensidig. Toppfotballen finansierer en stor del av den aktiviteten vi ser i bredden, sa Svendsen.

Fotballpresidenten rettet også klar kritikk mot myndighetene fordi kompensasjonsordningene for idretten i for liten grad treffer fotballklubbene.

Han ba regjeringen om å bevilge til sammen 600 millioner til fotballen som et krisetiltak, fordelt likt mellom toppfotballen og breddefotballen.

Flere nyheter: