reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
NFF har søkt Uefa om utsettelse av EM-kvalifiseringskampen mot Hviterussland som etter planen skal spilles 18. september. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

NFF søker om utsettelse av EM-kvalifiseringskamp for kvinner

NFF har, i samråd med Hviterussland, søkt Uefa om utsettelse av EM-kvalifiseringskampen som etter planen skal spilles i Norge 18. september.

Av NTB | 02.09.2020 16:08:30

Sport: Foreløpig åpner ikke karantenebestemmelsene i covid-19-forskriften for unntak for innreise av lag utenfor Schengen til internasjonale idrettsarrangement i Norge.

Norges Fotballforbund (NFF) har, i samråd med Hviterussland, derfor søkt Uefa om utsettelse av EM-kvalifiseringskampen, som etter planen skal spilles i Norge 18. september, skriver fotballforbundet på sine nettsider onsdag.

Men forbundet håper på unntak fra covid-19-forskriften, slik at EM-kvalifiseringskampen kan spilles i Norge i oktober.

– Uefa har tidligere anbefalt medlemsland å utsette kamper som enkelt kan gjennomføres senere i høst. Kampen er nært forstående og fortsatt er det ikke åpnet for unntak i Covid19-forskriften for lag utenfor Schengen. Det er samtidig flere datoer å spille på fremover, EM-sluttspillet er som kjent utsatt til sommeren 2022. Det er på denne bakgrunn vi nå søker om utsettelse, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

Herrelandslagets play off-kamp mot Serbia 8. oktober må derimot gjennomføres på oppsatt dato.

Fisketjønn sier de er i dialog med myndighetene om å få unntak for den kampen.

– Målet er å få innvilget unntak for både herrelandslaget, kvinnelandslaget og norsk lag i E-cupene fremover, avslutter konkurransedirektøren.

(©NTB)

Flere nyheter: