Menu
Hege Riise og Lise Klaveness. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

NFF offentliggjør Riise og Solbakkens lønn

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF) går ut med lønnen til landslagssjefene Ståle Solbakken og Hege Riise.

Av NTB | 05.08.2022 13:00:41

Sport: Den ferske landslagssjefen for A-kvinner Hege Riise har en årslønn på 1.670.000 kroner, opplyser NFF i en pressemelding. Herrenes landslagssjef Ståle Solbakken har en årslønn på 5 millioner kroner og en bonus på inntil 1 million kroner avhengig av resultater gjennom året. Solbakken skrev under på sin kontrakt i 2020.

Riise ble ansatt som ny sjef for kvinnene tidligere denne uken. Det utløste en debatt om hennes lønn opp mot Solbakkens.

– Når vi nå skulle ansette ny landslagssjef for kvinnene, ønsket vi å løfte nivået fra Riises forgjenger og tilby en lønn som vi synes gjenspeiler at dette er en svært viktig stilling i norsk fotball. Vi besluttet derfor å legge lønnen på samme lønnsnivå som for NFFs øverste valgte leder, presidenthonoraret, sier fotballpresident Lise Klaveness.

– Dette er en veldig konkurransedyktig lønn sett i forhold til det markedet vi konkurrerer i når vi skal hente topptrenere til kvinnesiden – og høyere lønn enn Heges Riises forgjenger hadde, sier hun.

– Dette er skuffende. Jeg hadde håpet at lik lønn for likt arbeid også hadde kommet til Norges Fotballforbund i 2022, sa Trettebergstuen til NRK.

– Selv om det selvsagt er NFF som beslutter lønn for begge landslagssjefene, er realitetene likevel at vi på en eller annen måte må forholde oss til to fundamentalt ulike markeder. Vi jobber for utjevning, men skal samtidig konkurrere i to markeder som i Norge og i verden er ekstremt ulike på mange måter, også når det gjelder lønn, sier Klaveness.

– Det som derimot er viktig, er at flere jenter og kvinner får en lønn hvor de kan leve av fotballen og konsentrere seg 100 prosent om å utvikle som spiller og trener, sier Riise.

– I en ideell verden så hadde det vært likt, men her er det åpenbart markedskrefter som også spiller inn. Jeg har en god lønn, samtidig som jeg kunne tjent betydelig mer som trener andre steder, sier Ståle Solbakken.

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) reagerte sterkt da hun fikk vite om lønnsforskjellene mellom Solbakken og Riise.

I NFFs pressemelding sier Riise at hun er fornøyd med lønnen hun ble tilbudt.

(©NTB)