reklame for smiaa
Menu
Lise Klaveness mener Uefa-protokollen bør justeres. Foto: Terje Pedersen / NTB

NFF-Klaveness mener det var feil å spille landskamper

Elitedirektør Lise Klaveness i NFF sier at forbundet og Uefa må erkjenne at det ble for krevende å avvikle så mange landskamper i denne perioden.

Av NTB | 20.11.2020 12:23:27

Sport: Til VG sier Klaveness at Norges Fotballforbund (NFF) ikke har nevnt for Det europeiske fotballforbundet at det var feil å gjennomføre landskampene i denne perioden, men:

– Nei, men vi vil nå ta et initiativ til å møte Uefa for å gjennomgå hele protokollen gitt siste tids smitteutvikling. Uefa-protokollen er laget for å fange opp og kontrollere smitte for å begrense smitte i troppene, men viktigst hindre at smitten ikke går ut igjen til samfunnet. Dette har man fått særdeles godt til i Europa fram til nå. Men protokollen bør justeres i lys av siste tids utvikling for å skjerme spillere og støtteapparat enda bedre, sier Klaveness.

– Alt i alt er vi nok der at det ble feil at det ble avholdt landskamper i dette vinduet.

Fredag ble det bekreftet tre nye smittetilfeller i det norske landslaget. Forrige uke fikk landslagsspiller Omar Elabdellaoui påvist koronasmitte, og Norges kamp mot Romania ble avlyst som følge av det.

– For oss fikk det store sportslige konsekvenser at vi brøt Uefa-forpliktelsene og ikke fikk spilt kampen mot Romania. Vi ble satt i et dilemma da vi som en del av et europeisk fellesskap ikke stilte til kamp. Det oppsto alvorlige og utilsiktede sportslige konsekvenser som framstår særdeles urettferdig. Vi vil nå ta opp reglene med Uefa og se om rammeverket kan strammes inn, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.

Han legger til at Uefa-protokollen bør justeres i lys av den siste tids utvikling for å skjerme spillere og støtteapparat enda bedre.

– Derfor ønsker vi sammen med Uefa å se på løsninger for å gjøre den enda sikrere.

Overfor TV 2 erkjenner hun at det ikke var bra at det ble spilt landskamper den siste uken.

Norges Fotballforbund bekrefter i en pressemelding fredag ettermiddag at de tar initiativ til et møte med Uefa. Forbundet konkluderer med at den nevnte protokollen er sårbar.

(©NTB)

Flere nyheter: