reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard under treningen på Ullevaal tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

NFF klar på at det blir spill – Lagerbäck vurderer å la Eliteserien-gutta slippe

Fotballandskampene borte mot Romania og Østerrike ser ut til å bli spilt som oppsatt. Forberedelsene fortsetter i Oslo.

Av NTB | 12.11.2020 12:53:48

Sport: – Kampene går som planlagt. Uefa-protokollen gjelder videre, sier A-landslagets mediesjef Svein Graff til NTB.

Onsdag ble Norge-Israel avlyst få timer før avspark. Dette skjedde etter at Helsedirektoratet kom med nye anbefalinger. To spillere i Israels tropp ble satt i karantene tirsdag etter at Munas Dabbur avla en positiv koronatest.

Norge spiller mot Romania søndag og Østerrike onsdag. Begge inngår i Uefas nasjonsliga der det kan bli norsk gruppeseier og opprykk.

Den norske troppen trener i Oslo torsdag og fredag.

Helsedirektør Bjørn Guldvog åpnet onsdag for å foreta en ny vurdering av karantenebestemmelsene etter reise utenfor Norge. Her har idrettsutøvere et fritak fra reglene.

Strammes det inn på dette området, kan spillere med tilhold i norske klubber måtte gå i karantene etter kamper i utlandet. Det gjelder noen få norske spillere i den nåværende A-landslagstroppen: Sondre Rossbach (Odd), André Hansen (Rosenborg), Marius Lode (Bodø/Glimt), Patrick Berg (Bodø/Glimt) og Markus Henriksen (Rosenborg).

Landslagssjef Lars Lagerbäck sier til TV 2 at han ikke har tenkt så nøye på muligheten til å la spillere stå over kampene hittil, men at det i så fall gjøres i samråd med klubber og spillere.

(©NTB)

Flere nyheter: