Menu
President Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sendte nylig brev med spørsmål og bekymringer knyttet til situasjonen i Qatar. Foto: Terje Pedersen / NTB

NFF innkalt til Qatar-møte med Fifa mandag

De nordiske fotballforbundene er i neste uke innkalt til et møte med Fifa om VM i Qatar.

Av NTB | 06.05.2021 12:40:27

Sport: Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen overfor NTB.

– Det er riktig at vi er invitert til et møte med Fifa i neste uke. Som kjent har Danmark, Sverige og Norge skriftlig stilt noen spørsmål til Fifa knyttet til Qatar-VM. Vår forventning er at Fifa svarer på disse spørsmålene, sier Svendsen.

Fotballforbundene i Norge, Sverige og Danmark sendte i forrige uke hvert sitt brev til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) med en rekke spørsmål knyttet til forholdene i Qatar.

Møtet er kommet i stand som et resultat av disse brevene, opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller til nyhetsbyrået Ritzau.

– Som en reaksjon er vi blitt innkalt til et møte sammen med de nordiske forbundene, og vi forventer å få noen svar, sier Møller.

– Foruten Fifa skal det være representanter fra Qatar til stede på møtet, samt fagforeninger og menneskerettighetsorganisasjoner, legger han til.

Brevet fra Norges Fotballforbund tok opp spørsmål og bekymringer knyttet til menneskerettigheter, beskyttelse for fremmedarbeidere, dialogen mellom Fifa og VM-arrangøren og en rekke andre temaer.

I Norge har en rekke fotballklubber tatt til orde for en boikott av neste års VM, men NFF ønsker – likhet med det danske og det svenske forbundet – å møte utfordringene med dialog og tilstedeværelse.

(©NTB)

Flere nyheter: