Menu
Fotballpresident Terje Svendsen er hard i tonen i et brev til Avaldsnes. Han får støtte av idrettspresident Berit Kjøll (i bakgrunnen). Foto: Terje Pedersen / NTB

NFF i brev til Avaldsnes: – Illojal handling mot norsk idrett

Norges Fotballforbund har sendt et brev til Avaldsnes der det blir sterkt anmodet om å revurdere avtalen med spillselskapet Betsson. Sanksjoner varsles.

Av NTB | 23.06.2021 13:39:19

Sport: – Vi vil sterkt anmode Avaldsnes om å revurdere markedsføringssamarbeidet med Betsson og i stedet lojalt støtte opp enerettsmodellen som står sterkt i idrettens verdigrunnlag og gjennom dette bidra til en langsiktig og bærekraftig økonomi for norsk fotball, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Enerettsmodellen med spillmonopolet og Norsk Tipping ble opprettet i 1948.

Avtalen mellom spillselskapet og Avaldsnes ble kjent i mai. Kontrakten går ut 2021, men kommersiell leder Stian Nygaard i rogalandsklubben opplyste at begge parter er åpen for å forlenge avtalen.

Det er ulovlig å markedsføre utenlandske pengespill i Norge. Det innbefatter blant annet på drakter og stadionreklame. Men avtalen gjelder utenfor Norges grenser, og Avaldsnes mener derfor at de ikke bryter loven.

Svendsen opplyser at Avaldsnes i ytterste konsekvens kan bli fratatt sitt medlemskap i den norske idrettsorganisasjonen og at økonomisk støtte fra NFF kan bli holdt tilbake.

Avaldsnes på sin side mener en slik avtale er viktig.

– Samarbeidet vårt gjør det mulig å fortsette utviklingen av kvinnefotball og kvinneidrett. Avtalen har stor betydning for de økonomiske rammene for satsingen til Avaldsnes, skrev klubben i mai.

Det har ikke lyktes NTB å få en kommentar fra kommersiell leder Nygaard eller styreleder Asle Skjærstad.

– Avaldsnes’ avtale med et internasjonalt, uregulert gamblingselskap er ulovlig og en illojal handling mot resten av medlemmene i norsk idrett. Klubben forsøker bevisst å omgå norsk idretts vedtak og holdninger til pengespill formet over flere år og undergraver norsk lov og politikk vedtatt enstemmig i Stortinget. Det er alvorlig, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Avaldsnes var på vei inn i en lignende avtale i 2016, men trakk seg ut da NFF truet med å holde tilbake tilskudd til klubben om det ble en realitet.

(©NTB)