Menu
NFF Hordaland oppfordrer til stans i treningskamper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

NFF Hordaland anbefaler stans i treningskamper

NFF Hordaland har registrert at det er gjennomført treningskamper i fotballen både før og under påskeferien. Nå ber ledelsen om at aktiviteten settes på vent.

Av NTB | 06.04.2021 16:24:25

Sport: Det skriver kretsledelsen i et innlegg tirsdag.

«Inn mot og gjennom påsken, har vi registrert at det gjennomføres treningskamper i Hordaland. Kretsstyret og administrasjonen har drøftet denne aktiviteten og ønsker å presisere at dette ikke er i tråd med myndighetenes anbefalinger», heter det der.

Videre anbefaler kretsen at alle planlagte treningskamper avlyses eller utsettes, foreløpig til etter 14. april.

«Gjeldende nasjonale retningslinjer ble i løpet av påsken forlenget til å gjelde til og med 14. april. Flere kommuner i vårt område opplever en økning i smitte og flere skoler holder stengt i dagene etter påske, på bakgrunn av uklar smittesituasjon», heter det i meldingen til klubbene.

Det påpekes at regjeringen allerede 25. mars anbefalte å utsette alle arrangementer som ikke må gjennomføres.

«NFF har gjennom hele pandemien vist stor ansvarlighet, herunder betraktet alle offentlige anbefalinger som påbud. I lys av det mener vi at treningskamper må ikke gjennomføres nå. Lojal tilslutning til gjeldende retningslinjer, råd og anbefalinger er vårt viktigste bidrag til gjenåpning av fotballen så raskt som mulig», skriver NFF Hordaland.

(©NTB)

Flere nyheter: