Menu
NFF har begynt å trene norske dommere i å bruke videodømmingssystemet VAR. Her i bruk under VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika mellom Brasil og Ecuador nylig. Foto: Rodrigo Buendia / Pool via AP / NTB

NFF har satt i gang VAR-trening av norske dommere

Norges Fotballforbund (NFF) forbereder seg til introduksjonen av videodømmingssystemet VAR på norske fotballbaner. Sist helg startet opptreningen av dommerne.

Av NTB | 02.02.2022 13:36:26

Sport: VAR skal implementeres i Eliteserien og Toppserien fra 2023-sesongen. NFF skal bruke månedene før årets seriestart på å forberede dommerne på bruken av videodømmingssystemet.

– Det er viktig for oss å få utnyttet januar og februar til dette, så dommerne blir kjent med VAR-protokollen og rollene VAR/AVAR. Her får de jobbe med 60-70 klipp, før vi fortsetter sesongoppkjøringen på tradisjonelt vis, forteller dommersjef Terje Hauge til fotball.no.

All VAR-kommunikasjon og alle kommandoord er på engelsk, slik at Norges internasjonale dommere skal kunne dømme med VAR-dommere fra andre nasjoner.

NFF vedtok på et styremøte i november at VAR skal introduseres i norsk fotball. Allerede før avgjørelsen ble vedtatt, ble ideen møtt med skepsis blant supportere i Norge. I kampen mellom Vålerenga og Haugesund forlot Vålerenga-fansen tidlig kampen i protest mot VAR.

Mållinjeteknologien, som har vært en del av internasjonal fotball lenger enn VAR, kommer ikke til å bli innført i Norge med det første.

(©NTB)

Flere nyheter: