reklame
Menu
Konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn er bekymret hvis det kommer skjerpede koronatiltak overfor toppfotballen. Foto: Terje Pedersen / NTB

NFF frykter innstramming i karantenereglene: – Vil ødelegge betydelig

Det kan gå mot at toppidretten må følge samme karantenekrav som andre arbeidsreisende. Norges Fotballforbund er bekymret for konsekvensene det vil gi.

Av NTB | 11.11.2020 20:38:11

Sport: I et intervju til VG varsler helsedirektør Bjørn Guldvog en ny vurdering av karantenebestemmelsene.

– Det er egentlig ønskelig at de samme kravene stilles til idrettsutøvere som til andre yrkesaktive, sier Guldvog til avisen.

Han peker på at protokollen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ble laget i en tid da det var mindre smitte i samfunnet. Guldvog mener den ikke gir samme beskyttelse som før i dagens situasjon.

– Derfor mener vi det er grunn til å vurdere dette på nytt, sier helsedirektøren.

Norge skal om kort tid ha bortekamper mot Romania og Østerrike i Uefas nasjonsliga.

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF reagerer på Guldvogs utspill. Han mener en innstramming vil gi store problemer for blant annet Molde i europaligaen.

– Hvis myndighetene gjør alvor av det, vil det ødelegge betydelig for norske lag. Det vil bli vanskelig for Molde å møte Arsenal. Molde vil måtte flytte kampen til nøytral grunn, og uansett gå inn i ti dagers karantene ved hjemkomst. Det samme vil måtte skje i hjemmekampen mot Dundalk, og etter bortekampen mot Rapid Wien, sier Fisketjønn til TV 2.

– Jeg er overrasket, og jeg er usikker på om han (Guldvog) ser konsekvensen av det, sier han til avisen.

Guldvog lover ingen avklaring før landslaget reiser utenlands.

– Det er en vurdering som også vil innebære et oppdrag til oss fra regjeringen. Vi får se hvordan vi skal prosessere dette.

Blir unntaket i karantenebestemmelsene for toppfotballen fjernet, vil det sende landslagsspillere som Patrick Berg og Marius Lode i karantene etter spill for Norge i utlandet. Duoen spiller til daglig for Bodø/Glimt i Eliteserien.

Overfor VG legger han til at skjerpede regler i verste fall kan «sette avslutningen av Eliteserien i spill».

(©NTB)

Flere nyheter: