Menu
Det er ikke sikkert at det blir noe gjensyn mellom AaFK-trener Lars Arne Nilsen og Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen i helgen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

NFF flytter cupkamp – Aalesund truer med ikke å stille opp

Norges Fotballforbund har endelig bekreftet at NM-kampen mellom Aalesund og Bodø/Glimt framskyndes til kommende søndag av hensyn til Glimts europacupkamper.

Av NTB | 02.03.2022 10:12:36

Medisin og helse: Det får Sunnmørsposten opplyst av konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF. AaFK er svært kritisk til beslutningen og har truet med ikke å stille opp til kampen i fotball-NMs 4. runde.

Aalesund har en rekke skadde og koronasmittede spillere og er ikke klar for sesongstart allerede til helgen. Men NFF står på sitt.

– Kampen er nå omberammet. Bakgrunnen er at det er viktig og en strategi for Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball å legge til rette for lag som spiller i Europa, og det kan være betydningsfullt for norsk fotball. Det er en sentral strategi for oss, og avgjørelsen har stor støtte i NFF, sier Fisketjønn.

Aalesund-trener Lars Arne Nilsen har uttalt at han er «forbannet» over situasjonen og mener NFFs behandling er elendig.

– Jeg har også sagt at vi ikke kan spille kampen i helga. Da blir det walkover, og vi bør få en kompensasjon, for vi er ikke klare til kamp. Hvis det var en kamp som i utgangspunktet var satt opp i helgen, så måtte vi har stilt med de spillerne som er klare, og juniorer, sa Nilsen til Sunnmørsposten tidligere i uken.

– Vi har stor respekt for prestasjonene og resultatene til Bodø/Glimt. Det er imponerende og ekstremt viktig for norsk fotball. Og vi er positive til å tilrettelegge for suksess i Europa. Men ikke for enhver pris, skriver sportslig leder Bjørn Erik Melland i Aalesund i en epost til Discovery.

Ifølge Melland har AaFK mistet all tillit til Norges Fotballforbund.

– Vi har hele veien vært tydelig på at vi ikke kan framskynde NM-kampen mot B/G til kommende helg etter at forespørselen dukket opp for noen dager siden. Vi har slitt med skader og sykdom, har vært ti-tolv i trening de siste to ukene, har hatt et uforutsigbart covid-utbrudd og måtte avlyse treningskampen mot Sogndal tirsdag. Vi kan ikke akseptere å framskynde kampen til kommende helg basert på dette, uansett hvor opptatt vi er av å legge forholdene til rette for B/G, skriver han.

– Det er viktig å understreke at vi har stor forståelse for utfordringene Aalesund kommer opp i, men totalt sett er dette det beste for norsk fotball, sier han til NRK.

Han erkjenner også at forbundet kunne ha agert tidligere for å unngå å havne i situasjonen som nå har oppstått.

– Vi får ta kritikken for at vi ikke så inn i glasskula tidligere og planla dette bedre. Det gjelder både oss, Norsk Toppfotball og klubbene, sier Fisketjønn.

Bodø/Glimt slo Celtic 5-1 sammenlagt i første runde i cupspillet i conferenceligaen. Dobbeltoppgjør mot nederlandske AZ venter 10. og 17. mars, og derfor ble kampen mot AaFK flyttet fram en uke.

Fisketjønn i NFF sier at han har forståelse for Aalesunds reaksjon gitt situasjonen klubben er i, men hevder at forbundet måtte ta grep for å hjelpe Glimt.

(©NTB)