Menu
Norges Fotballforbund sender ingen ansatte til Qatar-VM bortsett fra herrelandslagets analytiker Andrew Findlay. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

NFF boikotter VM-kamper i Qatar – gir unntak til Solbakkens mann

Ingen tillitsvalgte eller ansatte i Norges Fotballforbund reiser til Qatar for å følge oppgjør i VM-sluttspillet. Herrelandslagets analytiker får dispensasjon.

Av NTB | 12.10.2022 15:51:12

Sport: Det kom fram da fotballpresident Lise Klaveness oppsummerte de siste sakene som er blitt styrebehandlet onsdag.

– Når vi ikke har klart å kvalifisere vårt eget lag til mesterskapet, har forbundsstyret besluttet at vi ikke skal være til stede under kampene på stadion i Qatar – verken med tillitsvalgte eller ansatte, sa hun fra scenen på et pressetreff i Trondheim onsdag.

Klaveness påpekte at det er vanlig å sende president og generalsekretær til VM selv om man ikke har med et kvalifisert lag. Hun gjentok at tildelingen av sluttspillet til Qatar skjedde på en uakseptabel måte.

Tross boikotten vil NFF å sende Andrew Findlay på enkeltkamper.

– Vi har gjort et unntak for herrelandslagets analytiker. Han kan være til stede fysisk på de kampene som er en del av forberedelsesarbeidet til den kommende EM-kvalifiseringen, la Klaveness til.

Ståle Solbakkens norske landslag starter EM-jakten borte mot Spania 25. mars neste år. Det er det eneste laget i den norske kvalifiseringsgruppen som deltar i Qatar-VM i november og desember. Spanjolene skal der opp mot Costa Rica, Tyskland og Japan i puljespillet.

Qatar ble tildelt fotball-VM på kontroversielt vis i 2010. Golfstaten har i årevis fått hard kritikk for manglende menneskerettigheter og dårlig behandling av gjestearbeidere.

Klaveness deltar torsdag i en eksperthøring for å diskutere Qatar-saken. Hun er blitt invitert dit av parlamentarikerforsamlingen.

(©NTB)