Menu
Martin Ødegaard kan se fram mot endelig å få spilt kampen mot Serbia, men mest sannsynlig til høsten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

NFF-Bjerketvedt om Serbia-kampen: – Vi er trygge på at det blir playoff til høsten

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, tror EM-omspillskampen mellom Norge og Serbia spilles til høsten. Onsdag ble den ytterligere utsatt.

Av NTB | 01.04.2020 18:47:21

Medisin og helse: I etterkant av en telefonkonferanse, der alle 55 medlemslandene i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) deltok, kom bekreftelsen på at samtlige landskamper som inntil nå har vært terminfestet i juni er utsatt.

Det gjelder dermed også for Norges møte med Serbia i omspillet i nasjonsligaen. Den er nå utsatt på ubestemt tid.

– Vi er trygge på at det blir playoff til høsten, sier NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB.

På spørsmål om kampen mest sannsynlig spilles for tomme tribuner, sier Bjerketvedt at han håper onsdagens utsettelse kan bidra til at det ikke er nødvendig.

– Det hadde vært det mest sannsynlige om kampen gikk i juni. Vi får håpe at verden er seg selv igjen når kampen spilles, sier han.

Snarere enn landskamper ligger derfor fokuset på å få spilt ferdig nasjonale serier og Uefas klubbturneringer i løpet av sommeren.

– Det er viktig å prioritere nasjonale serier og Uefas klubbturneringer i første omgang. Det har både en sportslig og økonomisk begrunnelse, og er en klok beslutning. Vi har også stor forståelse for at kampen mot Serbia i Nations League utsettes til høsten, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Onsdag ble det også kjent at en rekke mesterskap på aldersbestemt nivå enten er utsatt eller avlyst som følge av viruspandemien. EM-sluttspillet for G17 og J19 er avlyst, mens J17 og G19 har fått sine sluttspill utsatt. Norge var klar for eliterunden i samtlige fire turneringer.

Videre skal det ifølge kanalen være lagt opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen.

Det er i denne perioden at Norge og Serbia trolig møtes.

«Norges play off-kamp mot Serbia i nasjonsligaen vil gjennomføres i et av de internasjonale vinduer i september, oktober eller november. Utsatte kamper i kvalifiseringen til EM for kvinner vil også bli spilt kommende høst», opplyser Norges Fotballforbund.

Serbia-kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det. Først ble den planlagt spilt for tomme tribuner, men Uefa måtte til slutt utsette oppgjøret.

Vinneren møter enten Skottland eller Israel. Blir det Norge, går også den «finalekampen» i Oslo.

Situasjonen rundt viruspandemien gjør samtidig usikkerheten stor, og Uefa opplyste onsdag at også de resterende kampene i mesterligaen og europaligaen er utsatt på ubestemt tid.

Den tyske TV-kanalen ZDF hevdet onsdag å kjenne til at det åpnes for å spille mesterliga og europaliga for inneværende sesong i juli og august.

(©NTB)

Flere nyheter: