Menu
Starts hjemmebane kan bli arena for en testkamp med 2500 tilskuere. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

NFF ber myndighetene vurdere fire testkamper med 2500 tilskuere

Norges Fotballforbund har sett seg ut fire kamper der det er ønskelig å åpne for 2500 tilskuere som en prøveordning, skriver Aftenposten.

Av NTB | 14.07.2020 15:33:04

Sport: Det fremkommer i et brev avisen har fått tilgang til. Norges Fotballforbund, Toppfotball Kvinner og Norsk Toppfotball er avsendere av brevet som er stilet til Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

I øyeblikket tillates det av smittevernhensyn kun 200 tilskuere på kamper i toppfotballen. Nå håper Norges Fotballforbund å bane vei for ytterligere åpning ved å gjennomføre testkamper der et betydelig høyere antall tilskuere slippes inn.

Under disse kampene skal det gjøre ytterligere tiltak for å begrense faren for smittespredning utover det som allerede er nedfelt i den mye omtalte NFF-protokollen.

I dansk fotball har det vært gjennomført liknende testkamper, og den siste tiden har antallet publikummere som slippes inn vært økt betydelig. Nylig fikk 7.000 tilskuere slippe inn på tribunenen da AGF møtte Ståle Solbakkens FC København.

Det har den siste tiden vært jobbet med å få til en dansk tilskuermodell også i Norge.

– Vi har utrolig lyst til å få dette til, men vi må bare se hva helsemyndighetene sier etter hvert. Vi er kanskje naivt optimistiske, men vi har veldig lyst til å få det til, sier Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner til Aftenposten.

– Vi har skrevet to brev til myndighetene og bedt om et møte for å diskutere mulighetene for flere tilskuere. Først 500, så teste ut flere etter det, sa han til NTB.

I Danmark håper man på fulle tribuner når den neste superligasesongen sparkes i gang til høsten.

Ifølge Aftenposten er toppseriekampen mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal 14. august første kamp NFF ønsker å bruke som test. De øvrige tre er eliteseriekampen mellom Start og Vålerenga i Kristiansand 17. august, 1. divisjonskampen mellom Kongsvinger og Lillestrøm 25. august og Branns møte med Strømsgodset 29. august.

Nylig bekreftet også NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn at det pågikk en prosess med myndighetene for å øke antall tilskuere på norske tribuner.

(©NTB)

Flere nyheter: