reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Vikings Zlatko Tripic har akkurat scoret på straffe og ble matchvinner da Viking slo Haugesund og ble cupmester i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

NFF avlyser cupen for menn – kvinnene spiller

Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet å avlyse norgesmesterskapet i fotball for menn. Cupen for kvinner gjennomføres.

Av NTB | 10.09.2020 12:08:18

Sport: Beslutningen ble fattet av forbundsstyret i fotballforbundet onsdag.

NFF har jobbet med flere alternative scenarioer for å få kåret en cupmester i 2020-sesongen. Et av de mest aktuelle har den siste tiden vært å spille NM kun for de 32 lagene i de to øverste divisjonene på herresiden.

Nå har NFF kommet til at det ikke er mulig å gjennomføre årets cup for menn.

– Terminlisten på herresiden gir svært få ledige datoer for gjennomføring. Nylige tilstramninger i toppfotballprotokollen øker sannsynligheten for ytterligere mangel på spilledatoer. I tillegg er det ikke medisinsk tilrådelig med et ytterligere fortettet kampprogram som kan øke risikoen for belastningsskader, skriver NFF-president Terje Svendsen i en pressemelding.

– Derfor er jeg svært glad for at vi kan gjennomføre NM for kvinner. I tillegg flytter vi årets finale hjem til Ullevaal. Slik situasjonen er nå kan vi ikke ha mer enn 200 tilskuere, men vi kommer til å gjøre vårt for å skape en flott ramme rundt finalen innenfor smittevernfaglige rammer sammen med våre samarbeidspartnere, sier Svendsen.

– Det er mange begrunnelser til at vi mener det er riktig å avlyse: Først og fremst mener vi litt av sjarmen med cupen blir borte om man for eksempel skulle gått for en kvasi-løsning uten bredden. Breddefotballen får jo ikke lov å trene engang nå, og skulle de blitt utelukket ville du tatt bort hele grunnsjarmen med cupen som handler om at en Askeladd kan nå veldig langt, sier han.

Han argumenterer også med manglende ledige kampdatoer.

Selv om alt hadde gått på skinner, ville det blitt knapt med ledige kampdager. Og da skal det fryktelig lite til for at ting blir veldig kaotisk. Et lite utbrudd i en klubb ville for eksempel gjort det veldig vanskelig, sier Cato Haug.

Cupen for menn har vært arrangert hvert år siden 1902 med unntak av krigsårene 1941 til 1944.

På kvinnesiden er situasjonen en annen. Kampprogrammet er redusert fordi sluttspillet er kuttet. Dette gir rom i terminlisten til å gjennomføre NM. I tillegg er det færre klubber med i norgesmesterskapet på kvinnesiden.

Cato Haug i Norsk Toppfotball sier til TV 2 at han mener det er riktig å avlyse cupen.

Flere nyheter: