reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Brasils Neymar (t.h.) og Dusan Tadic i VM-kampen i fotball mellom Serbia og Brasil på Spartak stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Neymar tapte i retten – må punge ut til Barcelona

Den brasilianske fotballstjernen Neymar er av en spansk domstol dømt til å betale gamleklubben Barcelona 67 millioner kroner.

Av NTB | 19.06.2020 15:34:28

Sport: Det ble resultatet da dom fredag ble avsagt i rettssaken Paris Saint-Germain-spilleren har anlagt mot sin tidligere arbeidsgiver.

Neymar mente Barcelona skyldte ham 436 millioner kroner som en signeringsbonus fra da han fornyet kontrakten sin med klubben i oktober 2016. Brasilianeren forlot den katalanske storklubben til fordel for PSG den neste sommeren.

Nå har en spansk domstol besluttet at Neymar, som gikk til PSG for rekordhøye 2,22 milliarder kroner, må ut med 6,7 millioner euro til Barcelona i stedet.

«FC Barcelona uttrykker stor tilfredshet med avgjørelsen som ble tatt av Social Court 15 i Barcelona i erstatningssaken mellom Barcelona og spilleren Neymar jr. om signeringsbonusens størrelse i forbindelse med fornyelsen av spillerens kontrakt», heter det i en uttalelse fra klubben fredag.

Kravet fra Neymar ble fullstendig avvist. Neymars representanter kan anke avgjørelsen.

Til tross for hans pengestinne exit fra Camp Nou har Barcelona det siste året også blitt koblet til Neymar som en framtidig signering i spanske og franske medier.

(©NTB)

Flere nyheter: