reklame
Menu
Neymar (til h.) i aksjon for Brasil mot Serbia i fotball-VM for to år siden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Neymar tapte i retten – må betale over 70 millioner til Barcelona

Den brasilianske fotballstjernen Neymar er av en spansk domstol dømt til å betale gamleklubben Barcelona 71,5 millioner kroner.

Av NTB | 19.06.2020 17:19:11

Sport: Det ble resultatet da dom fredag ble avsagt i rettssaken Paris Saint-Germain-spilleren hadde anlagt mot sin tidligere arbeidsgiver.

Neymar mente Barcelona skyldte ham 43,6 millioner euro som en lojalitets- og signeringsbonus fra da han fornyet kontrakten sin med klubben i oktober 2016. Brasilianeren forlot den katalanske storklubben til fordel for PSG den neste sommeren.

Nå har en spansk domstol besluttet at Neymar, som gikk til PSG for rekordhøye 222 millioner euro, må ut med 6,7 millioner euro til Barcelona i stedet. Det tilsvarer 71,5 millioner kroner etter dagens kurs.

«FC Barcelona uttrykker stor tilfredshet med avgjørelsen som ble tatt av Juzgado Social (sosialrett) 15 i Barcelona i erstatningssaken mellom Barcelona og spilleren Neymar jr. om signeringsbonusens størrelse i forbindelse med fornyelsen av spillerens kontrakt», heter det i en uttalelse fra klubben fredag.

Kravet fra Neymar ble fullstendig avvist. Neymars representanter kan anke avgjørelsen innen fem dager.

Til tross for hans pengestinne exit fra Camp Nou har Barcelona det siste året av spanske og franske medier blitt koblet til Neymar som en mulig framtidig signering.

(©NTB)

Flere nyheter: