reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Neymar var en av fem spillere som ble utvist på overtid da Paris Saint-Germain tapte hjemme for Marseille. Foto: Michel Euler, AP / NTB scnapix

Neymar og fire andre utvist da PSG tapte igjen: – Jeg ble utsatt for rasistisk hets

Paris Saint-Germain har kommet helt skjevt ut i den nye sesongen. Neymar var en av tre PSG-spillere som ble utvist i 0-1-tapet for Marseille søndag.

Av NTB | 14.09.2020 03:53:00

Sport: Florian Thauvin scoret kampens eneste mål etter en halv time på Parc des Princes, og Marseille slo erkerivalen for første gang på 21 oppgjør. Etter to serierunder står PSG med null mål og null poeng etter to 0-1-nederlag.

Neymar var tilbake på banen etter å ha vært i karantene fordi han i likhet med en rekke andre PSG-spillere testet positivt på koronaviruset etter en ferietur til Ibiza. Nå må han belage seg på en annen type karantene.

Oppgjøret endte med et håndgemeng som førte til fem røde kort. Det eskalerte etter at Leandro Paredes og Dario Benedetto var i tottene på hverandre. Begge to fikk sitt annet gule kort. Deretter fikk Layvin Kurzawa (PSG) og Jordan Amavi (Marseille) hvert sitt røde kort, og etter VAR-intervensjon ble også Neymar utvist for å ha slått Alvaro Gonzalez.

– Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke slo den idioten i ansiktet, tvitret han etterpå.

– Neymar sa til meg at han ble utsatt for rasistisk hets, men jeg hørte ikke noe av det selv, sa PSG-trener Thomas Tuchel.

– Rasisme har ingen plass i fotballen, men jeg tror ikke at dette handlet om det. Vi skal uansett se nærmere på det, sa Marseille-trener André VIllas Boas til Telefoot.

Birger Meling noterte en assist for Nîmes, men kunne ikke hindre at det ble 2-4-tap hjemme mot Rennes. Norskkosovaren Bersant Celina spilte 2. omgang for Dijon, som tapte 0-2 for Brest.

PSG er ett av fire poengløse lag i fransk 1. divisjon. Forrige sesong vant PSG serie, cup og ligacup i Frankrike og tapte knepent for Bayern München i mesterligafinalen. PSG har nå tre 0-1-tap på rad.

– Se på rasismen. Det var derfor jeg slo ham, sa Neymar på vei ut av banen.

Marseille kunne til slutt juble for seier og står med full poengpott etter to spilte kamper, i likhet med Saint-Étienne. Rennes, Monaco og Lille er på tabelltopp med sju poeng på tre kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: