reklame for Utvik Autoservice
Menu
Demokratenes presidentkandidat Joe Biden og visepresidentkandidat Kamala Harris under et arrangement på Hotel DuPont i Wilmington, i Delaware fredag. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

Newsweek beklager kronikk om Kamala Harris’ valgbarhet

Nyhetsmagasinet Newsweek beklager en kronikk som sår tvil om Kamala Harris' statsborgerskap og om hun oppfyller kravene til å bli visepresident.

Av NTB | 15.08.2020 21:47:43

Politikk: Harris bakgrunn som datter av innvandrere er utgangspunktet for kronikken, og den har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier. I løpet av halvannet døgn hadde den nådd ut til 14,3 millioner mennesker på Facebook, Reddit og Twitter.

– Denne kronikken brukes av enkelte som er verktøy til å fremme rasisme og fremmedfrykt. Vi beklager, står det i melding magasinets redaksjon har lagt ut.

Meldingen erstatter en tidligere melding der de forsvarte publiseringen av kronikken.

– Vi har helt og fullt feilet i å forutse måten denne kronikken ville tolkes, forvris og brukes som våpen, heter det videre i Newsweeks beklagelse. Den er undertegnet Josh Hammer, som er debattredaktør, og sjefredaktør Nancy Cooper.

Magasinet vil imidlertid ikke fjerne kronikken. Den er fortsatt tilgjengelig, med beklagelsen vedlagt.

En rekke ledende amerikanske jussprofessorer har imidlertid gått hardt ut mot Eastmans argumenter og avvist dem fullstendig.

(©NTB)

Flere nyheter: