reklame
Menu
Tristan Abrahams scorer Newports ledermål i ligacupkampen mot Newcastle, men Premier League-laget berget seg videre på straffesparkkonkurranse. Foto: Nick Potts, Pool via AP / NTB scanpix

Newport nær cupbombe, men Newcastle videre på straffer

Newport var nær en cupbragd mot Newcastle, men Jonjo Shelvey utlignet rett før slutt, og Premier League-laget gikk videre på straffespark.

Av NTB | 30.09.2020 20:53:19

Sport: – Jeg forstår hvorfor Newport har slått sterke lag i cupen tidligere. De er et godt lag, og de ga alt. Vi sliter med effektiviteten, og det holdt på å felle oss i dag, sa Newcastle-manager Steve Bruce til Sky Sports.

De tre øvrige kampene onsdag endte med tremålsseier. Manchester-lagene City og United vant begge 3-0 på bortebane mot henholdsvis Burnley og Brighton, mens Everton slo West Ham 4-1 med hattrick av Dominic Calvert-Lewin.

Raheem Sterling scoret to mål for City, mens Juan Mata hadde mål og assist for Ole Gunnar Solskjærs United. Scott McTominay nikket inn et Mata-frispark, mens Paul Pogba satte inn et frispark via en Brighton-spiller.

Abrahams scoret sitt fjerde mål i ligacupen i høst. Newport har tidligere slått ut Swansea, Cambridge og Watford og hadde lenge Newcastle på gaffelen.

Bruce gjorde sju endringer i laget som på kontroversielt vis berget 1-1 mot Tottenham i eliteserien søndag, og han måtte se sine spillere være nest best i det meste i første omgang.

I straffesparkkonkurransen var Joelinton den første som misset, men Shelvey var en av fem Newcastle-spillere som scoret. Gillespie reddet den svake straffen til Taylor, mens Brandon Cooper skjøt over. Dermed er Newcastle videre.

Tottenham slo Chelsea på straffespark tirsdag, mens de tre siste kampene spilles torsdag.

I Newport var det dramatsk. Tristan Abrahams ga vertene fra nivå fire ledelsen før det var spilt fem minutter. Han var først på returen etter at Scott Twine skjøt i tverrliggeren fra langt hold. Han fikk ikke dreis på avslutningen, men keeper Mark Gillespie famlet ballen i mål.

Etter pause kastet han innpå Joelinton, Callum Wilson og Fabian Schär i jakt på et utligningsmål, men Newport holdt unna helt til det 87. minutt. Da fintet Jonjo Shelvey innbytter Ryan Taylor ned på rompa før han feide ballen inn i krysset.

(©NTB)

Flere nyheter: