Menu
New Zealands statsminister er en av dem som blir rammet når landet innfører rødt nivå for å håndtere et smitteutbrudd av omikronvarianten. Foto: Mark Mitchell / New Zealand Herald via AP / NTB

New Zealand på rødt nivå etter omikronutbrudd – statsministeren avlyser bryllup

Statsminister Jacinda Ardern ble søndag tvunget til å avlyse sitt eget bryllup da hun skjerpet koronarestriksjonene i møte med et utbrudd av omikronvarianten.

Av NTB | 23.01.2022 01:51:32

økonomi og næringsliv: – Bryllupet mitt vil ikke gå som planlagt, bekreftet hun etter å ha gitt detaljer om de nye restriksjonene, som blant annet innebærer en grense på 100 fullvaksinerte personer på arrangementer.

– Jeg har nettopp sluttet meg til mange andre newzealendere som har hatt en slik opplevelse på grunn av pandemien, og jeg er så lei meg for alle som er fanget i det scenarioet, sier Arden.

Landet har registrert ni tilfeller av den mer smittsomme koronavarianten omikron og innførte fra søndag restriksjoner på rødt nivå.

I tillegg til antallsbegrensninger, er munnbind igjen påbudt på offentlig transport og i butikker. Restriksjonene gjelder i første omgang til slutten av februar.

New Zealand har registrert 15.104 smittetilfeller og 52 dødsfall siden starten av pandemien.

Svært strenge innreiseregler og raske nedstenginger har kjennetegnet øylandets koronahåndtering de siste to årene.

(©NTB)

Flere nyheter: