Menu
New Zealands statsminister Jacinda Ardern taler under minnemarkeringen lørdag. Foto: Mark Tantrum / innenriksdepartementet via AP / NTB

New Zealand markerte toårsdagen for terrorangrepet mot moskeer

Hundrevis av mennesker samlet seg lørdag til en minnemarkering for ofrene for moskeangrepene i Christchurch for to år siden.

Av NTB | 13.03.2021 09:08:04

Krig og konflikter: 51 personer ble drept i angrepet mot moskeene Al Noor og Linwood 15. mars, 2019. Mange andre ble såret og traumatisert.

Byens ordfører Lianne Dalziel takket under markeringen alle overlevende som har delt sine historier med omverdenen.

– Jeg vet hvor smertefullt det kan være. Men hver gang blir et forståelsens frø sådd når en slik historie blir delt. Og det er med forståelse at vi ser at forskjellene noen ganger skygger for det vi har til felles, sa hun.

Maha Elamdani, som mistet sin 66 år gamle far under angrepet, talte på vegne av de muslimske ungdommene som ble rammet av angrepet.

– Smerten ved å miste disse 51 livene påvirket ikke bare befolkningen i Christchurch, smerten skar gjennom New Zealand og resten av verden og merkes fortsatt, sa hun.

En australier med høyreekstreme holdninger er dømt til livsvarig fengsel for angrepet.

Åtte minutter før angrepet sendte gjerningsmannen ut et såkalt manifest der han blant annet hevdet å ha vært inspirert av Anders Behring Breivik.

(©NTB)

Flere nyheter: