Menu
New Zealands statsminister Jacinda Ardern innførte onsdag unntakstilstand etter at antallet koronasmittede i landet passerte 205 bekreftede tilfeller. Allerede mandag varslet statslederen en full lukking av samfunnet, noe som ble gjentatt etter nye smittetall onsdag. Foto: Nick Perry/ AP/ NTB scanpix

New Zealand erklærer unntakstilstand etter økning i smittetilfeller

New Zealands statsminister Jacinda Ardern innførte onsdag unntakstilstand etter at antallet koronasmittede i landet passerte 205 bekreftede tilfeller.

Av NTB | 25.03.2020 04:31:37

Medisin og helse: – Fra midnatt bunkrer vi oss inne for fire uker for å prøve å stanse viruset fra å spre seg, sa Ardern til parlamentet onsdag, melder Reuters.

Etter at det er påvist 50 nye tilfeller av koronasmitte fra tirsdag til onsdag er statsministeren klar i sin tale til de folkevalgte.

– Ikke misforstå meg, men dette vil bli verre før det blir bedre. Vi ligger etter, og antallet tilfeller vil øke den neste uken eller mer. Så vil vi få vite hvor flinke vi har vært, sa Ardern, som sa at alle ganske enkelt må oppføre seg som om de allerede har covid-19.

(©NTB)

Flere nyheter: