reklame for Sheiken Bowling
Menu
New Yorks guvernør Andrew Cuomo truer med å konfiskere pustemaskiner som ikke er i bruk på private institusjoner, for å få bukt med koronakrisen i New York City. Foto: Darren McGee / AP / NTB scanpix

New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus

Antallet koronadødsfall nærmer seg 3.000 i delstaten New York, og guvernør Andrew Cuomo vil nå konfiskere pustemaskiner fra private aktører.

Av NTB | 03.04.2020 23:32:35

Medisin og helse: De fleste dødsfallene har skjedd i New York City, der sykehusene er overveldet av pasienter. Det siste døgnet er det rapportert om 560 nye dødsfall. I hele delstaten er rundt 15.000 innlagt på sykehus, flesteparten i byen.

Cuomo sa fredag at han vil bruke sin myndighet til å ta pustemaskiner og smittevernutstyr fra private sykehus og selskaper som ikke bruker dem.

Det omtales som et av de mest aggressive skrittene som hittil er tatt i USA for å bøte på den alvorlige mangelen på utstyr i kampen mot koronaen.

– Hvis de vil saksøke meg for å låne overflødige respiratorer for å redde liv, så la dem saksøke meg, sier Cuomo.

Den demokratiske guvernøren mener det dreier seg om «deling av ressurser», heller enn beslaglegging, og lover å returnere utstyret eller gi eierne kompensasjon.

Antallet påviste smittetilfeller i USA har passert en kvart million, mens nærmere 7.000 koronasmittede har mistet livet på landsbasis, ifølge Worldometers oversikt.

(©NTB)

Flere nyheter: