Menu
Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, stiller seg positiv til riksrettstiltalen mot Donald Trump, ifølge kilder som New York Times har snakket med. Foto: AP/NTB

Fornøyd med riksrettsprosessen mot Trump

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, har ifølge New York Times sagt han mener Donald Trump har begått forbrytelser som kvalifiserer til riksrett.

Av NTB | 12.01.2021 23:53:15

Politikk: Avisa viser til ikke navngitte personer som er «kjent med McConnells tankegang. McConnell har ifølge The New York Times sagt til sine medarbeidere at han er fornøyd med at Demokratene forsøker å få Trump stilt for riksrett for andre gang. Angivelig mener den mektige republikaneren at en riksrettssak mot Trump vil gjøre det lettere å kaste den avtroppende presidenten ut av partiet.

Representantenes hus skal onsdag avgjøre om Trump skal tiltales for å ha oppildnet til opprør i forbindelse med at fanatiske Trump-tilhengere stormet Kongressen 6. januar.

John Katko fra New York ble tirsdag den første republikaneren i Representantenes hus som tydelig sa han ville stemme for riksrettstiltalen, ifølge nettstedet Syracuse.com og nettavisen The Hill.

– Å tillate at USAs president oppildner til dette angrepet uten at det får konsekvenser, er en direkte trussel mot vårt demokratis framtid, sier Katko i en uttalelse.

Også republikaneren Liz Cheney, som sitter i Representantenes hus og er datter av Bushs visepresident Dick Cheney, sier hun kommer til å stemme for en riksrettstiltale, ifølge nyhetbyråene AP og AFP.

En eventuell riksrettssak foregår i Senatet, der det kreves to tredels flertall for å kjenne presidenten skyldig.

(©NTB)

Flere nyheter: