Menu
New Yorks ordfører Bill de Blasio talte under seremonien til minne om de mer enn 30.000 newyorkerne som har mistet livet som følge av koronapandemien. Foto: Kevin Hagen / AP / NTB

New York minnes 30.000 koronadøde

Pandemien har rammet New York hardest av alle byene i USA. Søndag mintes befolkningen og ordfører Bill de Blasio de mer enn 30.000 som har mistet livet.

Av NTB | 15.03.2021 03:53:14

Medisin og helse: – Flere newyorkere har mistet livet enn i andre verdenskrig, Vietnam-krigen, orkanen Sandy og 11. september til sammen. Alle familier er berørt på sitt vis, og for så mange familier er smerten fortsatt frisk i minnet, sa de Blasio under en seremoni etter et øyeblikks stillhet til minne om de døde.

Demokraten hyllet videre helsearbeidere som helter for å ha reddet andres liv, iblant på bekostning av seg selv, i seremonien som fant sted nøyaktig ett år etter det første koronadødsfallet i byen.

Den virtuelle seremonien begynte med en kort opptreden fra symfoniorkesteret New York Philharmonic foran tente lys på Brooklyn Bridge. Store bilder i svart og hvitt av newyorkere som har dødd som følge av pandemien, ble vist på broen av prosjektorer.

De Blasio fikk kritikk for å ikke ha agert raskt nok i fjor vår, da New York ble episenteret for pandemien i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: