Menu
Grand Central Terminal i New York er vanligvis full av pendlere i rushtiden, men fredag var det rolig. På grunn av pandemien må de fleste newyorkere holde seg hjemme. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix

New York lager 25.000 nye sykehusplasser

New York vil ta i bruk konferansesentre og statlige høgskoler for å finne rom til 25.000 sykehusplasser for koronasyke, opplyser guvernør Andrew Cuomo.

Av NTB | 21.03.2020 19:16:49

Medisin og helse: Målet er å få sykehuskapasiteten, som nå ligger på 50.000, opp til 75.000, sa delstatsguvernør Cuomo søndag.

Mulige lokaler for midlertidig sykehus, som skal bli drevet av Ingeniørkorpset i Den amerikanske hæren (USACE), er Stony Brook University og SUNY College på Old Westerbury på Long Island og Westchester County Center, i tillegg til Manhattens Javits Center.

– Vi gjør alt som kan gjøres, sa Cuomo.

Til sammen er 10.400 bekreftet smittet av koronaviruset i delstaten, og om lag 1.600 er innlagt på sykehus.

Delstaten der USAs mest folkerike by New York ligger, varslet fredag at den ville følge Californias eksempel og innføre strenge tiltak for å bremse spredningen av koronaviruset.

Cuomo beordret alle offentlig og privat ansatte som ikke har samfunnskritiske oppgaver, om å holde seg hjemme for å hindre smittespredning.

– Delstaten New York settes nå på pause, vi er alle i karantene nå, slo Cuomo fast.

(©NTB)

Flere nyheter: