fbpx
Menu
Phil Neville har hatt en heldig hånd med Englands kvinnelandslag i fotball. Her er han med Demi Stokes under gruppekampen i VM mot Japan. Foto: Claude Paris, AP / NTB scanpix.

Nevilles England er en farlig motstander

Phil Neville hadde ikke all verdens trenerbakgrunn da han fikk jobben som sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, men han har hatt en heldig hånd med laget.

Av NTB | 26.06.2019 10:19:58

Sport: Torsdag er det Nevilles engelske lag som står mellom Norge og VM-semifinalen, og han har både stått opp for spillerne sine og gjort litt ekstra for å få dem til å trives. Det kan få betydning i kvartfinalen.

– Jeg tror ikke jeg tør å begi meg inn på det, sier Norges kampobservatør Even Pellerud på NTBs spørsmål om hva Neville har gjort med Englands lag,

– Det kan hende han har strammet inn litt offensivt, kanskje også defensivt. Det er ikke store forskjeller, men han har en voldsom bakgrunn i fotballen og kan fotballens ABC. At en med hans navn kommer inn der har sikkert vært bra mentalt.

Den tidligere Manchester United- og Everton-spilleren Neville har opplevd det meste på fotballbanen. Han har kjempet for at kvinnelandslaget skal få bedre ressurser, selv om det fortsatt er mye å gå på.

Samtidig får Neville i britiske medier ros for å vise sin «feminine» side i omgangen med spillerne. 42-åringen som i parentes bemerket har en tvillingsøster har gitt hver av dem et halsbånd med «France 19» i gave og hadde også en overraskelse til spillerne da de kom til Nice foran sin siste gruppekamp.

På rommene var bilder av spillerens familie.

– Jeg fikk et bilde av partneren min, mor, far og søsteren min foran England-bussen mens de pekte på flagget, sier Chelsea-spiller Millie Bright til The Mirror.

Rett før laget reiste til Frankrike dukket reklameplakater med bilder av hver enkelt spiller opp i byene der de spiller sin klubbfotball, med rosende ord fra personer som hadde hjulpet dem på karrierestigen.

– Det var stort, sier midtstopper Abbie McManus til The Mirror.

Alen Stajcic fikk i januar sparken som Australias trener etter beskyldninger om å ha ledet et lag med en «giftig» kultur. I september 2017 ble Mark Sampson sparket som Englands trener etter beskyldninger om «upassende og uakseptabel» oppførsel i en tidligere jobb, og anklager om rasisme og seksuell trakassering i landslagsjobben.

Sampson ledet England til 2-1-seier over Norge i VMs åttedelsfinale for fire år siden, og deretter til VM-bronse. Sportslig var det ingen grunn til å sparke ham.

Phil Neville oppfylte få eller ingen av fotballforbundets kravspesifikasjoner ved ansettelsen som Sampsons etterfølger, men har likevel vist seg å være et vellykket valg. Han har fått spillerne på sin side og nyter stor autoritet.

Torsdag får vi se hvor langt det rekker mot Martin Sjögrens norske kollektiv.

Flere av spillerne tvitret bilder av sin innsjekk på rutefly på vei til VM etter å ha sett bilder av Englands U21-lag for menn på et privatfly på vei til EM i Italia, der laget ble direkte utslått med ett poeng på tre kamper.

Martin Sjögren og hans observatører sier at England ligner mye på Australia, som Norge slo ut i åttedelsfinalen. Det gjelder også forrige trenerskifte.

(©NTB)

Flere nyheter: