Menu
Thierry Neuville i aksjon i Safari-rallyet i Kenya. Lørdag endret forholdene seg radikalt med et skybrudd på dagens siste fartsprøve, men Neuville holdt unna og leder klart før siste dag. Foto: Khalil Senosi, AP / NTB

Neuville leder Safari-rallyet før siste dag

Thierry Neuville mestret de vanskelige forholdene best og har nesten ett minutts ledelse før siste dag av Safari-rallyet i Kenya.

Av NTB | 26.06.2021 19:24:28

Sport: Den afrikanske VM-runden er tilbake på terminlista etter to tiårs fravær, og den har som ventet gitt deltakerne store utfordringer. Et kraftig regnskyll lørdag bød førerne på problemer de kanskje ikke ventet.

Neuville nesten tredoblet sitt forsprang til toeren Takamoto Katsuta i løpet av dagen, til 57 sekunder. Han må se opp for sjudobbel verdensmester Sebastien Ogier, som tok innpå mot slutten av dagen og er bare 1.15 minutt bak.

Skybruddet på dagens siste fartsprøve ødela langt på vei sjansene til Ott Tänak, som tapte over to minutter til prøvevinneren og er 2.21 bak lederen sammenlagt. Estlenderen måtte stoppe underveis og fikse vindusviskerne.

Også de andre slet på den prøven.

– Det var fryktelig. Rett etter at det begynte å regne, så jeg ikke noe i det hele tatt. Heldigvis ble det bedre etter hvert, sa Ogier om den 13. fartsprøven.

– Helt forferdelig. Jeg så ingenting. En gang bremset jeg 200 meter fra en sving, men bilen nektet å adlyde, sa Katsuta.

Oliver Solberg måtte bryte rallyet fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: