reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Friidrettsfolket vil ha OL-kvalifiseringsmulighet til høsten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nettsted: Stevnearrangører ber friidrettstoppene gjøre helomvending

Arrangørene av flere store europeiske friidrettsstevner ber nå Det internasjonale friidrettsforbundet snu og vurdere gjenåpning av vinduet for OL-kvalifisering.

Av NTB | 19.04.2020 14:17:27

Sport: Det er det velinformerte nettstedet Insidethegames som skal ha fått tilgang til et brev som er sendt til den mektige presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (World Athletics), Sebastian Coe.

Der anmodes det om at Coe revurderer beslutningen om at vinduet for OL-kvalifisering fryses fram til 1. desember som følge av viruspandemien. Tokyo-OL er som kjent utsatt til 2021.

Videre heter det i brevet at «flere» europeiske stevnearrangører fortsatt håper å kunne gjennomføre sine arrangementer til høsten for utøvere «som ønsker og trenger å konkurrere».

Kampen for å klare OL-kravet er i så måte en gulrot og et argument som kan bidra til å overbevise både sponsorer og fansen om nødvendigheten av å gjennomføre de aktuelle stevnene.

Arrangørene ønsker derfor at muligheten for OL-kvalifisering er til stede dersom virussituasjonen tillater konkurranser.

Bislett Games er blant stevnene som må utsettes som følge av viruskrisen. Stevnedirektør Steinar Hoen har samtidig gjort det klart at han håper å avholde stevnet på sensommeren eller høsten.

(©NTB)

Flere nyheter: