reklame for Sheiken Bowling
Menu
IOC-president Thomas Bach forsvarer at russiske og belarusiske delegater bør få delta på Anoc-konferansen. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB

Nettsted: Britiske OL-topper nekter å delta på generalforsamling i protest mot Russland

Den britiske OL-komiteens representanter sier nei til å delta på fellesseansene under Anoc-konferansen i Seoul som en protestaksjon mot Russland og Belarus.

Av NTB | 20.10.2022 14:11:05

Sport: Det er Insidethegames som hevder å kjenne til standpunktet som er tatt av de britiske OL-toppene. Nettstedet har folk til stede i Sør-Korea og dekker møtevirksomheten løpende.

Den britiske OL-komiteen (BOA) er representert ved blant andre presidenten Andy Anson og lederen for juridiske og olympiske operasjoner, Shahab Uddin. De deltar på en rekke møter under Anoc-konferansen, men ikke fellesseansene der representanter for Russland og Belarus også er til stede.

Ifølge Insidethegames skal ikke britene ønske å oppholde seg i samme rom som russiske og belarusiske delegater.

Anoc er forbundet av nasjonale olympiske komiteer.

En rekke vesteuropeiske nasjoner har gitt uttrykk for at det er problematisk at Russland og Belarus får delta på den pågående generalforsamlingen. I forkant av konferansen ble misnøyen frontet i et felles brev til Anoc-ledelsen.

Styret i Anoc vedtok likevel tirsdag at representantene fra Russland og Belarus er velkomne, og onsdag forsvarte IOC-president Thomas Bach den avgjørelsen.

– Denne krigen ble ikke startet av det russiske folk, russiske idrettsutøvere, den russiske OL-komiteen eller IOC-medlemmer fra Russland. Sanksjoner bør bare ramme de som er ansvarlige for noe, sa han.

(©NTB)