Menu
23. januar utropte opposisjonsleder Juan Guaido seg selv til landets midlertidige president. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix

Nettside for nødhjelp blokkert i Venezuela

En nettside der frivillige registrerer seg for å hjelpe til med å få inn nødhjelp fra USA til Venezuela, er blokkert av landets statlige teleselskap CANTV.

Av NTB | 18.02.2019 17:47:50

Ulykker og naturkatastrofer: Det opplyser opposisjonen, med leder Juan Guaido i spissen.

Store mengder nødhjelp fra USA har hopet seg opp i grensebyen Cucuta i Venezuelas naboland Colombia. Så langt har myndighetene i Venezuela ikke sluppet inn noe av den amerikanske hjelpen, og president Nicolás Maduro har bedt hæren om sikre grensen.

Opposisjonslederen har ytret at han ønsker en million frivillige innen førstkommende lørdag til å trosse soldatene langs grensa og få inn mat og medisiner til den kriserammede befolkningen. Over 600.000 personer har registrert seg som frivillige.

I forrige uke langet opposisjonen ut mot CANTV fordi de omdirigerte personer til en nesten identisk nettside for å forhindre at flere frivillige meldte seg.

– Først var det denne falske nettsiden og nå blokkerer de tilgangen, sier Hasler Iglesias, medlem av Guaidos opposisjonsparti.

I januar utropte opposisjonsleder Juan Guaido seg som midlertidig president i kraft at han er leder av nasjonalforsamlingen. Opposisjonen har ikke akseptert gjenvalget av Maduro i fjor.

Guaido fikk umiddelbar støtte av USA og rundt 50 andre land, men ikke av Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: