reklame for Sheiken Bowling
Menu
Hadi Srour fra en boksekamp i Arendal i 2018. Året etter ble han dopingutestengt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Nettavisen: Srour kan få ny utestengelse på to år

Proffbokser Hadi Srour (27) reagerer sterkt på at Antidoping Norge ønsker å utelukke ham i to år til når hans pågående dopingdom opphører i november 2023.

Av NTB | 21.12.2022 15:36:08

Sport: Srour bekrefter selv overfor Nettavisen at han står i fare for å bli straffet igjen. I 2019 ble han utestengt i fire år for å ha testet positivt på syntetisk EPO. Han er i utgangspunktet ferdigsonet 19. november neste år.

Fra samme dato vil Antidoping Norge utestenge Srour i ytterligere to år. Bakgrunnen er at de mener han har brutt reglene som gjelder utøvere som soner en dopingdom. Årsaken er at 27-åringen i sommer hadde en treningsøkt med Madeleine Angelsen.

Begge la ut video av det i sosiale medier, men Srour mener saken er bygget på feilopplysninger. Han står fast ved at treningen ble gjort i privat regi, og bokseren sammenligner det med måten dopingdømte Therese Johaug trente med venninnen Marit Bjørgen da hun var utestengt.

– Om jeg hadde hatt en trening som var organisert, og de hadde hatt videobevis slik de har i denne saken, ville det ikke vært mulig for meg å angripe dette, sier Srour til Nettavisen.

Antidoping Norge har også innstilt på å utelukke Angelsen i ett år. Den saken omtalte TV 2 nylig. Srour sier han føler seg diskriminert på bakgrunn av idrett.

Katharina Rise er leder av ADNs påtalenemnda. Hun understreker at Srour har hatt muligheten til å imøtegå alt som har kommet fram i utredningen.

– All info som vi har hatt, er vurdert. Vi har falt ned på den avgjørelsen, sier Rise.

(©NTB)