Menu
Sarah Lewis fra tiden som generalsekretær i FIS. Bildet er fra verdenscupåpningen i finske Ruka i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sparket generalsekretær vil bli FIS-president

Sarah Lewis ble i fjor høst fjernet som øverste leder i FIS-administrasjonen. Likevel sikter briten seg inn på presidentvervet i forbundet, erfarer Nettavisen.

Av NTB | 03.04.2021 11:35:40

Sport: Avisen oppgir ingen åpne kilder, men skriver at den får opplyst at Lewis planlegger å offentliggjøre sitt kandidatur rett over påske.

En arvtaker etter Gian-Franco Kasper skal velges 4. juni. Den 77 år gamle sveitseren har vært president i Det internasjonale skiforbundet (FIS) siden 1998.

Lewis var spådd å være blant kandidatene, men 9. oktober i fjor fikk hun overraskende sparken som generalsekretær. Det var en jobb hun hadde hatt i 20 år.

I en pressemelding skrev FIS at et overveldende flertall i styret stemte for å fjerne Lewis. Hun måtte fratre stillingen umiddelbart.

Briten må nomineres av et nasjonalt forbund for å ta del i presidentvalget. Storbritannia har allerede valgt å gå for milliardæren Johan Eliasch.

Nettavisen hevder å kjenne til at Lewis vil bli fremmet som kandidat for ett av FIS’ øvrige 132 medlemsland.

I tillegg til svensk-britiske Eliasch er også den tidligere alpinisten Urs Lehmann (Sveits) og Mars Årjes (Sverige) blitt nominert til toppvervet.

(©NTB)

Flere nyheter: