Menu
Netflix styrker samarbeidet med norsk filmbransje, noe som blant annet medfører bonusutbetalinger til skuespillere dersom det passeres et visst seertall. Foto: Jenny Kane / AP / NTB

Netflix styrker samarbeidet med norsk filmbransje

Netflix utvider samarbeidet med Norsk Skuespillerforbund til å også omfatte film, en avtale som innebærer pengebonuser til norske skuespillere og filmarbeidere.

Av NTB | 10.11.2022 09:02:23

Kultur og underholdning: – Vi er stolte av å fortsette dette unike og innovative samarbeidet med viktige fagforeningspartnere i Skandinavia, sier seniorrådgiver Rachel C. Schumacher for internasjonale arbeidsforhold i Netflix.

Avtalen gir en initiell rettighetsbetaling for originale filmer og serier produsert i Norge. I tillegg vil norske skuespillere og filmarbeidere tilknyttet Norsk Skuespillerforbund få tilleggsgodtgjørelse når en Netflix-film gjør det bra. De får utbetalt et avtalt beløp når et visst antall seere globalt har fullført filmen eller TV-serien. Fra før er Norsk Filmforbund med i avtalen, på lik linje med svenske Fäckforbundet.

– Det er en prioritet for oss at skuespillere får rettferdig betalt for rettighetene sine, og vi er glade for å være en av de første fagforeningene som inngår denne typen avtaler på Netflix-produksjoner, sier styreleder Knut Alfsen i Norsk Skuespillerforbund.

– Det er vårt gode samarbeid med Netflix som gjør dette mulig. Vi mener både den eksisterende avtalen om dramaserier og denne nye filmavtalen er viktig for norsk filmindustri, sier Alfsen videre.

Norsk Skuespillerforbund, Norsk Filmforbund og Netflix er i tillegg enige om å forhandle om dokumentarer og reality-produksjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: