Menu
Statsminister Benjamin Netanyahu sier de militante gruppene på Gazastripen skal få betale dyrt for rakettangrepene mot Israel. Foto: AP / NTB

Netanyahu: Hamas og Jihad skal få betale dyrt

Statsminister Benjamin Netanyahu sier at de militante palestinere på Gazastripen skal få betale dyrt for rakettangrepene mot Israel.

Av NTB | 11.05.2021 22:24:52

Krig og konflikter: Netanyahu lovet tirsdag et kraftfullt svar etter at Hamas avfyrte sju raketter i retning Jerusalem.

Israel har siden gjennomført en rekke flyangrep mot Gazastripen, som ifølge palestinske myndigheter har kostet 28 liv, ti av dem barn.

Tre israelere er drept og mange er såret i nye rakettangrep fra den palestinske enklaven, og tirsdag kveld varslet Netanyahu nye angrep mot Gazastripen.

– Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) har betalt – og skal få betale – en høy pris for sin aggresjon. Det kommer til å ta tid, men vi skal gjenopprette sikkerheten for Israels borgere, sa han i en TV-sendt tale tirsdag kveld.

Israels forsvarsminister Benny Gantz fulgte opp og lovet at de israelske angrepene så langt «bare er begynnelsen» på hva som er i vente.

– Det er mange mål på Gazastripen, sa han.

Hamas-bevegelsens politiske leder Ismail Haniyeh lot seg tilsynelatende ikke skremme av uttalelsene fra Netanyahu og Gantz.

– Dersom Israel ønsker opptrapping, så er vi klare. Dersom de ønsker å avslutte dette, så er vi klare for det også, sier Haniyeh i en TV-tale.

(©NTB)

Flere nyheter: